Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیخی تهیه‌کننده مستند تابستان سرد گفت: مستند بلند تابستان سرد با موضوع زندگی شهید تقیِ مهدی سلطانی در جشنواره کشوری فانوس موفق به کسب رتبه اول شد و این مرهون تلاش های کلیه افراد و نهادهایی است که در این مسیر کمک کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمیدرضا شیخی پژوهشگر، نویسنده و تهیه‌کننده مستند تابستان سرد با موضوع زندگی شهید «تقیِ مهدی سلطانی» در گفتگو با دیارآفتاب؛ گفت: ایده اولیه مستند تابستان سرد به سال ۹۰ و ۹۱ برمی گردد که در نمایشگاهی با محتوای دفاع مقدس حضور پیدا کردم و غرفه ای که تحت عنوان شهدای ترور تهیه شده بود و عکس شهید والامقام تقی مهدی سلطانی را در آنجا دیدم و با توجه به آن حضوری که در نمایشگاه داشتم به دنبال اطلاعاتی از این شهید عزیز بودم که اطلاعات خیلی مختصری از شهید در دسترس بود و کنجکاوی شخصی باعث شد که بیشتر بر این مسئله بپردازم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سوابق درخشان شهید از جمله بازپرس معتمد دادسرای انقلاب و فرمانده کمیته انقلاب و البته عنایات خود شهید سبب شد بیشتر برای پرداختن به سیره این شهید همت کنم و تقریبا بعد از دو سال اقدامات اولیه از سال ۹۳ اقدامات پژوهشی بر روی زندگی شهید شروع شد.

تهیه‌کننده مستند تابستان سرد اظهار کرد: به دلیل دسترسی محدود به اطلاعات و همچنین دسترسی سخت به افرادی که اطراف این شهید بودند یک پروژه زمانبر در دستور کار ما قرار گرفت و مسئله مهمتر به دلیل اینکه سوژه در حوزه نفاق و ترور بود طبیعتا یک سری محدودیت ها برای روند تحقیقات ایجاد می کرد که در نهایت ایده ساخت مستند شهید مهدی سلطانی بیان شد و طی مذاکراتی که با سردار کریمی فرمانده سپاه روح الله داشتیم ایشان موافقت را اعلام کردند و پروژه را کلید زدیم.

وی ادامه داد: هر چقدر در روند ساخت مستند جلوتر رفتیم به این نتیجه رسیدیم که اگر مصاحبه محور باشد به دلیل محدودیت ها نمی توان از آن مستند گزارشی بیرون داد و لذا بازسازی همه مصاحبه ها و تصاویر آرشیوی را در دستور کار قرار دادیم که در این راستا ایده های مختلفی همچون مستند شهید باقری استفاده کردیم و شخصیت شهید به نحوی بود که به دلیل اینکه هم فرمانده کمیته بودند و هم در دادسرای انقلاب ورود پیدا کرده بودند همین مسئله می توانست یک سریال از آن تولید کرد اما با توجه به اینکه مدت زمان محدودی داشتیم ما بخش کوتاهی از زندگی ایشان را انتخاب کردیم که ابتدای فیلم پیشینه کوتاهی از معلمی ایشان مطرح می شود که درادامه به حوادث بعد از سال ۵۷ می پردازد و در نهایت به ترور ایشان می پردازد

شیخی بیان کرد: حامی این مستند ستاد کنگره ملی نقش امام خمینی در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی است و خوشبختانه توانستیم کاری را در راستای معرفی سیره و زندگینامه یکی از شهدای شاخص استان مرکزی تهیه کنیم که البته این مستند بخش کوتاهی از زندگی پرافتخار شهید تقیِ مهدی سلطانی است.

وی با اشاره به نحوه اکران مستند گفت: در راستای دیده شدن این مستند ارتباطات بسیار خوبی با دستگاه های مختلف همچون آموزش و پرورش، دانشگاه ها و موسسه های فرهنگی ایجاد کردیم اما متأسفانه به دلیل وجود بیماری کرونا و محدودیت ها امکان اکران عمومی این مستند فعلا وجود ندارد.

تهیه‌کننده مستند تابستان سرد ادامه داد: اکران های مردمی در دستور کارمان قرار گرفته که هماهنگی هایی با موسسات فرهنگی و کتاب فروشی ها ایجاد شد که سعی بر این داریم با رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم این مستند را در معرض دید اقشار مردم قرار دهیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مستند بلند تابستان سرد با موضوع زندگی شهید تقیِ مهدی سلطانی در جشنواره کشوری فانوس موفق به کسب رتبه اول شد و این مرهون تلاش های کلیه افراد و نهادهایی است که در این مسیر بنده را یاری کرده اند و بنده به عنوان بخشی از این پازل این کار را انجام دادیم و لازم است از کلیه عوامل تقدیر ویژه داشته باشیم و امیدواریم این همکاری ادامه دار باشد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مهدی سلطانی زندگی شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۷۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.

 چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را  به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آنها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باندهای خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد. و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • دانش‌آموزان کردستانی در جشنواره سفیران سلامت درخشیدند
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • کسب رتبه برتر کیفیت نان‌های تولیدی استان در اسفند ۱۴۰۲
  • مستند جوانمرد؛ روایتی از زندگی شهید غیرت حمیدرضا الداغی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • در مستند «آقای خاص»؛فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری